Az ízületi kollagén szerepe a porcépítésben

A CH-Alpha®  a porcok számára értékes speciális bioaktív kollagénpeptideket – Fortigel®-t tartalmaz - 10 000 mg-ot egy ivóampullában/egy napi adagban.

A kollagén egy egyedülálló rostszerkezettel rendelkező polipeptid, amely C-vitaminnal kombinálva kivételes rugalmasságot biztosít az izületeknek .

CH-Alpha®  a szervezet számára rendkívül jól  hasznosítható, hidrolizált formában, speciális peptidekre bontva tartalmazza a porcok természetes összetevőjét, a kollagént.

A folyékony bioaktív ízületi kollagénpeptid

- alkalmas arra, hogy beépüljön a porcsejtekbe és táplálja a porcszövetet 

- támogatja az öregedés, genetikai hajlam vagy rendszeres fizikai megterhelés miatt igénybevett porcokat és ízületeket

- hosszútávú fogyasztásra is alkalmas, kíméletes a gyomor számára

- természetes alapanyagokból készült

- praktikus, nagyon jól felszívódó folyékony kiszerelés - a folyékony hatóanyagok rövid idő alatt nagyobb mennyiségben szívódnak fel a szervezetben, mint a szilárd forma esetén

 

A Tufts Medical Center kutatói Dr. McAlindon vezetésével a Harvard University-vel együttműködve tudományos kísérlet során vizsgálták a CH-Alpha® ízületekre gyakorolt hatását. 48 héten keresztül a napi 10 g, a CH-Alpha®-ban jelenlévő bioaktív kollagénpeptiddel kezeltek gonarthrosisban/térdízületi artrózisban / szenvedő betegeket.


30 beteg vett részt a kísérletben, akiket a vizsgálatok alatt véletlenszerűen két csoportra osztottak – az egyik csoport naponta egy alkalommal a CH-Alpha® speciális kollagénpeptidjeit,  Fortigelt® kapott, a másik kontrollcsoport viszont csak placebot. Ezalatt minden résztvevő térdéről három MRI /dGEMRIC/ felvétel készült, hogy a strukturális változásokat folyamatosan követni tudják – egy a kísérlet kezdetén, egy 24 hét után, egy pedig a 48. hét után, a kísérlet végén.

A felvételek utólagos elemzésekor megállapítható, hogy azoknál az egyéneknél, akik a kísérlet alatt naponta fogyasztották a CH-Alpha® kollagénpeptideket,  határozott pozitív változás észlelhető az ízületek állapotában.

 

CH-Alpha® speciális kollagénpeptidek nem csupán beépülnek az ízületet alkotó szövetekbe, hanem további kollagéntermelésre is serkentik a szöveti sejteket. A kollagénpeptidek támogatják a károsodott porcszövet ujjáépülését és ezáltal a kenőanyagként szolgáló ízületi folyadék újratermelődését is.

 

              A CH-Alpha®-ról itt tudhat meg többet