Kollagén a porcokban

Mindazok, akik ízületi fájdalom miatt szenvednek,  ezentúl  egy hatásos készítménnyel  is számolhatnak, a hidrolizált kollagénnel, vagyis kollagénpeptidekkel.

A kollagén valójában jelen van a mindennapi táplálkozásunkban is, csak a szükségesnél sokkal kisebb mértékben.

Az emésztése tökéletesen biztonságos, mellékhatásokkal nem kell számolnunk, a bevitele egyszerű és ráadásul   a porcépítő hatása mellett számos szervre  van jótékony hatással.

A kollagénpeptid egy fehérje, különleges protein és aminosav összeállítás. Klinikai tanulmányok igazolják, hogy a szájon át a szervezetbe juttatott kollagénpeptidek

röviddel elfogyasztásuk után felszívódnak a belekben, majd felhalmozódnak a porcokban, és itt fejtik ki tápláló hatásukat

segítenek a porcsejtek aktivitásában, folyamatos megújulásában, normalizálják a porcok anyagcseréjét

javítják a sejtek saját kollagénszintézisét

 

Mivel a kollagén táplálék az ízületi porc és az ízületi tok újjáépítésében, ezért rendkívül fontos a  pótlása - lehetőleg a szervezet számára jól hasznosítható formában.

A jelenleg kapható kollagénpeptid tartalmú készítmények minőségben (proteinforrás, hidrolízis fajtája, stb.), hatásukban, valamint árban nagyban különböznek egymástól.

Azonban egy olyan termék, amelynek hatóanyaga esetleg egy olcsón rész-hidrolizált kollagénfehérje, amely nagyobb molekulájú, hosszú láncú peptidekkel rendelkezik, még nagy mennyiségben sem biztosít olyan hatást, mint egy megfelelő minőségű rövidláncú peptideket tartalmazó készítmény.

Ezért kiemelt fontosságú, hogy olyan forgalmazóhoz forduljunk, akiben teljesen megbízhatunk.

A németországi /Eberbach/ székhelyű nemzetközi koncern, a Gelita Health Gmbh már több éve, kimagasló szakmai háttérrel állítja elő a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő kollagénkészítményeket.

 

A Gelita Health Gmbh kutatói a modern technológia segítségével a hosszú láncú kollagént enzimes hidrolízissel kollagénpeptidekre bontották, és kiválasztották azokat a peptid szekvenciákat, amelyek kifejezetten az ízületek karbantartására szolgálnak.

 

                             Az ízületi kollagénről itt tudhat meg többet