Ízületi panaszokat okozhat a változékony idő

Gyakran tapsztaljuk, hogy a változékony  idő  negatív hatással van az emberi szervezetre,  és felerősítheti a már meglévő  ízületi  problémákat is.

Az ízületi panaszokkal küszködők ilyenkor  azt tapasztalhatják, hogy a lappangó ízületi gyulladást fellobbanthatja a felhevülés utáni lehűlés, a nyirkos hideghatás fokozza az izomfeszülést,  izomgörcsöt, ezek pedig mind növekvő fájdalomhoz vezehetnek.

Mi váltja ki a fájdalmat?

Időjárásváltozáskor  a magasabb páratartalom következtében csökken a légköri nyomás. A rossz időt megelőző csökkenő nyomás hatására az a levegőnyomás is kevesebb lesz, amely a testünket éri.

Ilyenkor a szövetek enyhén megduzzadnak, és irritálhatják az ízületeket. A nyirkos hideg  még inkább súlyosbítja a fájdalmakat, hatására az ízületek, izmok, szalagok  még merevebbé válhatnak.

A szél, a hideg leginkább  hát- és derékfájást,  fejfájást vagy  nyaki fájdalmakat vált ki, de nem csak a  reumatikus panaszok erősödhetnek föl a változékony idő hatására, a keringési betegek is fokozottan érzik az időjárásváltozást.

A borongós idő felerősítheti a depressziós panaszokat is, többen tapasztalhatnak ilyenkor alvászavarokat, ingerlékenységet.

Hogyan enyhíthetők a tünetek?

Egészséges életmóddal és ásványokban, vitaminokban gazdag táplálkozással a frontok szervezetre gyakorolt hatásai enyhíthetők,  számos esetben meg is előzhetők.

Fontos a stresszoldás,  a gyógynövényekből készített különböző teák is enyhíthetik a panaszokat -  ilyen például a levendula, rozmaring, csalán vagy a citromfű.

Ha azonban az otthoni praktikák nem eredményesek, érdemes olyan természetes alapú készítményekhez fordulni, melyek már számos esetben igen hatásosnak bizonyultak az ízületi problémák kezelésekor.

Elsődleges mindig az ízületi fájdalom okának a kezelése

Sokan érthető okokból nem akarnak függeni a fájdalomcsillapítóktól és esetleges mellékhatásaiktól. De nem csak a fájdalomcsillapítók segíthetnek a panaszokon.

Az életmódváltás, a megfelelő porcerősítő készítmények használata, a masszázs és a megfelelő gyógytorna együttes alkalmazása is hatásos lehet az életminőség javításánál.

Az utóbbi években neves nemzetközi kutatók kísérletek során bizonyították a szájon át elfogysztott II-es típusú kollagén ízületekre gyakorolt kedvező hatását is,  amely kezeli a kiindulási problémát, táplálja és erősíti az ízületeket. Sokszor igen hatékonyan alkalmazható akár  egyéb kezelésekkel  kombinálva.  Az érintetteknek mindenesetre nem szabad belenyugodniuk abba, hogy már  évek óta szenvednek az izületi problémáktól, hanem keresniük kell a megoldást, hogy enyhitsenek a panaszaikon.

Az ízületi fájdalmak,   mozgásszervi megbetegedések ugyanis  ma már időben elkezdett terápiával, önálló vagy kombinált módszerekkel  hatékonyan kezelhetők!