Miért fájnak az ízületeink?

Leegyszerűsítve két ok miatt fájhatnak az ízületeink - gyulladás miatt vagy porckopás miatt.

Az ízület problémák kialakulásában korábbi sérülések, örökletes tényezők is szerepet játszanak, de nem szabad elfelejtenünk, hogy  nagyon nagy mértékben  függ az életmódunktól is!

A túlsúly például jelentősen megterheli az ízületeket, emiatt  a teherviselő ízületek- a térd-, a csípő fájdalma sokszor rendszeres  kísérői a túlsúlyos embereknek.

Az oxidatív stressz a sejtek legnagyobb ellensége, nagyban hozzájárul az öregedési folyamatokhoz, így az ízületek öregedéséhez is.

A túl kevés mozgás a vérellátás romlásához és a szövetek oxigénhiányához vezet, ennek következtében krónikus degeneratív betegségek, pl. az ízületi porc korai degenerálódása fejlődik ki!

A túlzásba vitt sport, az extrémsport vagy versenysport is korai ízületkopáshoz vezethet!

Bár a degeneratív eredetű artrózisnak és a reumatoid arthritisnek  teljesen különböző okai vannak, kezelési módjukban sok a hasonlóság.

Az antioxidánsok,  valamint a kollagén alkalmazása mindkét esetben nagyon hatásos,  főleg az ízületek további sejtkárosodásának megakadályozásában.

Az ízületi porcok csaknem 70 %-át kollagénrostok alkotják. A kollagén fontos az ízületi porc és ízületi tok újjáépítésében.

A szervezet a kollagént  leginkább hidrolizált formában tudja hasznosítani.

Az artrózis és az ízületi gyulladás kezelésére hatékony a hidrolizált kollagén vagy kollagénpeptid, ez a porcképzésben szerepet játszó rostos szerkezeti fehérje.

Képes az ízületi degeneráció lassítására, enyhíti a kellemetlen tüneteket,  és hatására javul az ízületek mozgathatósága.

Tudományosan bizonyitott, hogy a kollagénpeptidek rendszeres, kúraszerű alkalmazása

  • - elősegíti a porcok regenerálódását
  • - segít pótolni az öregedés, genetikai hajlam vagy rendszeres fizikai megterhelés miatt kialakult kollagénhiányt
  • - hozzájárul az ízületi porcok normál állapotának, működésének fenntartásához