Amikor nehéz a járás és fáj a csípő

A csípőfájdalom leggyakoribb oka a csípőízület kopása, ami  50 éves kor után egyre több embernél okoz kisebb vagy nagyobb csípőízületi panaszokat. Korral és a mindennapos használattal ugyanis a porc fokozatosan elkopik, a csípőben lévő izmok és inak elveszítik  rugalmasságukat  és  így már nem tudják a mozgatás okozta terhelést a megfelelő módon biztosítani -  ez pedig fájdalomhoz vezet.

A korai stádiumban felismert csípőizületi kopás azonban megfelelő terápiával sok esetben eredményesen kezelhető.

Vajon Önt mennyire érinti a csípőízület kopása?

A csípőízületi kopás tünetei elsősorban attől függenek, hogy a betegség melyik stádiumban van, és hogy már mennyi ideje tartanak a kellemetlen panaszok.

A tünetek alapján különböző fázisokat különböztethetünk meg.

Az első stádiumban megfelelő kezelés mellett a folyamat még visszafordítható, megállítható.

Ekkor még csak néhány mozgástípus vált ki fájdalmat – pl. a lépcsőn le- vagy felfelé járás.

Nehéz az elindulás, ami terhelésre fokozódik de ha pihenünk, a fájdalom csökken.

Erősebb kopásnál a fájdalom már pihenésre sem szűnik és éjjel is jelentkezhet. Egyre nehezebbé válik a járás, a lépcsőzés, a buszra való felszállás.

Beindul a porc alatti csontok fokozott meszesedése, sőt akár ciszták is keletkezhetnek a csontban és röntgenképen már látszik az ízületi rés beszűkülése

A legsúlyosabb esetben már a legegyszerűbb tevékenységek is gondot okoznak, és mivel az ízületben lévő csontszövetek erősen leépültek, ezért gyakoribbak a törések is.

 

Már az első jelektől kezdve kezelni kell!

Az érintettek legfontosabb dolga az lenne, hogy már az első, zavaró tünetek megjelenésekor elkezdjék a megfelelő terápiát.  Ezzel ugyanis nem csak a fájdalom csillapítása lehetséges, de a kopásos folyamat is lassítható vagy  megfékezhető a további károsodás.

Ha ügyel arra, hogy testsúlya optimális legyen, kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozik és gondoskodik ízületei megfelelő regenerálásáról, nagy eséllyel elkerülheti, hogy a meglévő ízületi problémái később még súlyosabbá váljanak.

Az ízületi porcok állománya fiatalabb korban még folyamatosan újraképződik.

Később a folyamat jelentősen lelassul, ezért is kell odafigyelni a porcok megfelelő tápanyagellátottságára. Ezt pusztán táplálkozással nehéz biztosítani.

A CH-Alpha® speciális ízületi kollagénpeptideket tartalmaz: oda jut, ahová kell, felhalmozódik a porcokban, hogy itt fejtse ki megfelelő hatását.

 

                           A CH-Alpha®-ról itt tudhat meg többet