Jelez a csípő, nehéz a mozgás

A csípőfájdalom leggyakoribb oka a csípőízület kopása, ami  50 éves kor után egyre több embernél okoz kisebb vagy nagyobb csípőízületi panaszokat. Korral és a mindennapos használattal ugyanis a porc fokozatosan elkopik, a csípőben lévő izmok és inak elveszítik  rugalmasságukat  és  így már nem tudják a mozgatás okozta terhelést a megfelelő módon biztosítani -  ez pedig fájdalomhoz vezet.

A korai stádiumban felismert csípőizületi kopás azonban megfelelő terápiával a legtöbb esetben még eredményesen kezelhető.

Vajon Önt mennyire érinti a csípőízület kopása?

A csípőízületi kopás tünetei elsősorban attől függenek, hogy a betegség melyik stádiumban van, és hogy mennyi ideje tartanak a kellemetlen panaszok.

A tünetek alapján különböző fázisokat különböztethetünk meg.

Az első stádiumban  a folyamat még visszafordítható, megállítható, ha megfelelő kezelést választunk.

Ekkor még csak néhány mozgástípus vált ki fájdalmat – pl. a lépcsőn le- vagy felfelé járás.

Nehéz az elindulás, ami terhelésre fokozódik de ha pihenünk, a fájdalom csökken.

Erősebb kopásnál a fájdalom már pihenésre sem szűnik és éjjel is jelentkezhet. Egyre nehezebbé válik a járás, a lépcsőzés, a buszra való felszállás.

Ekkor már beindul a porc alatti csontok fokozott meszesedése, sőt akár ciszták is keletkezhetnek a csontban és röntgenképen már látszik az ízületi rés beszűkülése

A legsúlyosabb esetben azonban már a legegyszerűbb tevékenységek is gondot okoznak, és mivel az ízületben lévő csontszövetek erősen leépültek, ekkor már gyakoribbak lehetnek a törések is.

Már az első jelektől kezdve kezelni kell!

Az érintettek legfontosabb dolga az lenne, hogy már az első, zavaró tünetek megjelenésekor elkezdjék a megfelelő terápiát.  Ezzel ugyanis nem csak a fájdalom csillapítása lehetséges, de a kopásos folyamat is lassítható , vagy megfékezhető a további károsodás.

Aki ügyel arra, hogy testsúlya optimális legyen, kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozik és gondoskodik ízületei megfelelő regenerálásáról, nagy eséllyel elkerülheti, hogy a meglévő ízületi problémái később még súlyosabbá váljanak.

Az ízületi porcok állománya fiatalabb korban még folyamatosan újraképződik. Később a folyamat jelentősen lelassul, ezért kell odafigyelni a porcok megfelelő tápanyagellátottságára is. Ezt pusztán táplálkozással nehéz biztosítani.

 

A CH-Alpha® olyan Speciális Ízületi Kollagén Peptideket® tartalmaz, amik könnyen felszívódnak, röviddel az elfogyasztás után eljutnak az ízületekbe, felhalmozódnak a porcokban, hogy itt biztosítsák a porcszövet számára a szükséges tápanyagokat.