Ezért fontos csillapítani az ízületi fájdalmat

Az ízületi fájdalom sokak szerint az élet természetes velejárója, és úgy gondolják, ezt mindenképpen el kell viselni. Ez azonban nem igaz.
Az fájdalom  figyelmeztető jelzése a szervezetünknek, hogy valami baj van. Az ízületekben jelentkező fájdalom azonban idővel a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységekben is korlátozhat minket, és problémássá válhat akár a lépcsőzés, guggolás vagy a cipőfűző bekötése is.

Az ízületi fájdalmakat leggyakrabban a  porckopás, fertőzés, túlterhelés okozzák,  vagy olyan autoimmunbetegségek, mint a reuma vagy anyagcserebetegségek, mint a köszvény.

Természetesen az a legjobb megoldás, ha meg tudjuk szüntetni a  fájdalom okát,  és nemcsak a fájdalmat mint tünetet csillapítjuk.

Néha  a fájdalom egy gyógyszer hatására bizonyos időre el is múlik,  de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden rendben van, csak akkor éppen nem érezzük.  A fájdalom hosszabb, 3-6 hónapos fennállás után  pedig már egyéb elváltozásokat is okozhat a szervezetben: ilyenek a  csökkent munkaképesség,  különböző viselkedési zavarok vagy akár depresszió is.

A mozgásszervi fájdalom hosszabb fennállásának másik jellemzője, az ún.  kímélő tartás kialakulása, mellyel a szervezet a fájdalmas, sérült testrészt akarja tehermentesíteni. Ezzel viszont hosszabb idő után más testrészt terhelünk túl.

Példa erre egy térd- vagy csípőfájdalom, amikor az egyoldalú terhelés miatt egy idő után a derék is megfájdul. A szervezet az erős fájdalom ellen ugyanis úgy védekezik, hogy a terhet egy szomszédos ízületnek adja át. Egy csípőízületi kopás miatt aztán gyakran megjelenhet a  következményes térdízület- vagy derékfájdalom.

A fájdalom-szindrómák később  komolyabb problémát is okozhatnak, mint az eredeti kiváltó ok. Ennek megfelelően kezelésük is sokkal hosszadalmasabb, és még több odafigyelést igényel.

Jobb ezért a panaszokat időben orvosolni, és még idejében megszűntetni őket.

Az ízületi fájdalmakat, a porckopással járó panaszokat tehát nem csak azért kell csillapítani, hogy megkönnyebbüljünk, hanem azért is, hogy ezzel megelőzzük a későbbi krónikus problémák kialakulását.

fájdalom hosszú távon  szövődményeket okozhat, súlyosbíthatja a már meglévő ízületi problémákat, sőt további betegségek vagy sérülés okozója is lehet!

 A CH-Alpha® Ízületi-Gél természetes összetevői által hatékonyan csökkentheti az ízületi gyulladást és a fájdalmat, oldja az ízületi merevséget és javítja a mozgásfunkciókat.

Értékes hatóanyagai elősegítik a sérült és gyulladt ízületek regenerálódását, hozzájárul az izomszöveti vérkeringés javításához és a porcok erősítéséhez.

Kiváló reumatikus panaszokra, zúzódásokrándulások és izomfájdalmak kezelésére is...

                                        Érdekel a CH-Alpha® Ízületi-Gél